Objavljeno: 23.6.2000

RealSystem 8

Podjetje RealNetworks je na razvojni konferenci predstavilo novi rod izdelkov za pretočne večpredstavne zvočne in videoposnetke. Najpomembnejša novost je nov predvajalnik RealVideo 8, ki bo omogočal precej kakovostnejši prikaz videoposnetkov prek hitrih internetnih povezav. RealNetworks trdi, da novi rod pri uporabnikih s komunikacijskimi povezavami prek DSL ali kabelskih modemov omogoča prikaz posnetkov z enako kakovostjo in ločljivostjo kakor posnetki na videokasetah VHS. V končni različici bo program vseboval tudi kodek, s katerim bo mogoče prenašati videoposnetke s hitrostmi do 1 MB/s, s čimer bo kakovost posnetkov skoraj na ravni filmov na nosilcih DVD.

Sicer pa predvajalnik podpira čez 40 večpredstavnih in pretočnih zapisov, med katerimi sta tudi MP3 in po vsej verjetnosti Microsoftov WMA (nedavno so pri RealNetworks kupili licenco zanj). Zanimivo je, da predvajalnik pozna tudi nekatere druge spletne zapise, kot so Macromedia Flash, zapis za grafiko 3D RichFX, sistem za videoreklame iPoint ter tudi navadne strani HTML, ki bodo znotraj predvajalnika lahko upodobile interaktivno vsebino ter vprašalnike. Predvajalnik bo vseboval novi Intelov programski vmesnik Streaming Web Video, dogovarjajo pa se tudi z družbo nCube za vključitev tehnologije MediaCUBE 4, s katero je mogoče ustvariti pretočni videozapis v realnem času.

Sočasno s predvajalniki so predstavili tudi nov razvojni paket, s katerim bodo lahko proizvajalci drugih izdelkov, tudi prenosnih predvajalnikov in internetnih terminalov, v sisteme vgradili podporo za pretočne zapise RealSystem in programski paket za dostop do glasbe prek interneta RealJukebox 2. Podporo je na konferenci napovedalo čez 20 proizvajalcev. Razvojne različice paketa RealSystem 8 so že na voljo v proizvajalčevem spletnem strežniku.

http://www.realnetworks.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji