Objavljeno: 8.3.2007

Redundančni strežniki tudi za manjša podjetja

Fujitsu Siemens Computers je predstavil novo tehnologijo poimenovano x10sure, ki bi naj omogočila cenovno ugodno alternativo virtualizaciji in predvsem tehnologiji gruč (clustering). Gre za tehnologijo, ki omogoča hitro zaznavanje nedosegljivosti določenega strežnika in samodejni prenos vseh funkcij tega strežnika na rezervni strežnik. Strežnik je tako v nekaj minutah dosegljiv, brez, da bi bil potreben poseg uporabnika oz. skrbnika.

Prednost, ki bo prišla v poštev predvsem v malih in srednjih podjetjih, je dejstvo, da potrebujemo le en rezervni strežnik za večje število produkcijskih strežnikov. To pa bistveno zmanjša investicijo v strežniške rezine. Verjetnost izpada večjega števila strežnikov ob istem času je namreč dokaj majhna. Sistem omogoča nastavljanje prioritete, kar omogoča, da se v primeru izpada dveh strežnikov vzpostavi delovanje pomembnejšega strežnika.

Tehnologija x10sure je namenjena podjetjem, ki uporabljajo od 5 do 50 strežnikov z strežniškim operacijskim sistemom Windows. V podjetju Fujitsu Siemens Computers napovedujejo, da bo v prihodnosti mogoče uporabljati dva nadomestna strežnika in s tem še dodatno povečati zanesljivost informacijskega sistema tam, kjer je možnost po sočasni odpovedi dveh ali več strežnikov večja.

www.fujitsu-siemens.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji