Objavljeno: 7.9.2001

Repro prevzel HPC!

Družbi Avtotehna d.d. in Hermes Plus d.d. sta se dogovorili za sodelovanje na področju računalniške opreme, katerega prvi korak je Avtotehnin prevzem Hermesovega podjetja za proizvodnjo, distribucijo in servis računalnikov in opreme HPC d.o.o., ki bo odslej del Avtotehninega podjetja za distribucijo in prodajo računalniške opreme Repro.

HPC je eden največjih slovenskih proizvajalcev računalnikov, znan predvsem po blagovnih znamkah osebnih računalnikov HPC Desk in prenosnikov HPC Note ter kot glavni zastopnik Hewlett-Packarda za Slovenijo. V lanskem letu je HPC zabeležil 3,2 milijarde tolarjev prometa in 22 milijonov dobička, pri čemer je distribucija Hewlett-Packardovega programa znašala skoraj dve tretjini prometa. Podjetje Hermes Plus se po prodaji HPC-ja namerava na področju informatike osredotočiti izključno na sistemske integracije in podobne rešitve informacijske tehnologije, najverjetneje predvsem implementacije in vzdrževanje sistema SAP.

V Avtotehni so z nakupom HPC-ja zadovoljni in v kratkem pričakujejo sinergijske učinke združitve z lastnim podjetjem Repro. Slednje je znano predvsem kot zastopnik za Epson, v lanskem letu pa je doseglo podobne poslovne rezultate kot HPC. Zanimivo je, da sedaj Avtotehna d.d. dejansko obvladuje tržišče tiskalnikov v Sloveniji, saj ima poleg Repra, ki zastopa Epson in sedaj HPC-ja, ki zastopa Hewlett-Packard, v lasti tudi podjetje Avtotehna Biro, ki zastopa Canon.

Kljub objavi o prevzemu mnoge podrobnosti še zmerom niso znane, med drugim tudi cena, ki jo bo morala Avtotehna plačati Hermes Plusu.

http://www.hpc.si

http://www.repro.si

http://www.hermes-plus.si

http://www.avtotehna.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji