Objavljeno: 27.9.2011

Novi Monitor že na prodajnih policah

Mesec je zopet naokoli, zato je danes na voljo nova številka Monitorja. Tokrat smo obiskali nekaj zanimivih dogodkov, še najbolj izstopajoča je Microsoftova predstavitev novega sistema Windows 8. Gre za prva okna, ki bodo prilagojena tako za navadne računalnike kot za tablične modele. V živo smo si ogledali zmogljivosti novega sistema, ta prinaša ogromno novosti in sprememb. Do izida je sicer še zelo dolga pot, je pa z razvojno različico že vidna smer razvoja.

Druga dva dogodka, ki smo se ju udeležili, pa sta sejem domače elektronike IFA ter Intelov razvijalski forum IDF. Na prvi smo si ogledali poplavo 3D televizorjev različnih tehnologij, na drugem pa smo poslušali o prihodnjih generacijah Intelovih procesorjev in drugih tehnologij.

Pri strojnih temah smo tokrat pripravili velik preizkus omrežnih diskov NAS, kjer smo preizkušali modele, namenjene domačim uporabnikom in manjšim podjetjem. Na testu se je znašlo kar 18 različnih naprav, nekatere imajo prostora za dva, druge pa za štiri diske. Preizkusili smo tudi kup novih naprav, od HTCjeve tablice Flyer in Samsungove Galaxy Tab 10.1 pa do poslovne Nokie E6 s sistemom Symbian Anna.

Pišemo tudi o ustvarjanju glasbe na Applovem iPadu. Gre za presenetljivo široko področje, različnih programov pa je kar veliko, mi smo zbrali osem najzanimivejših. Prav ta mesec pa je revija Monitor dopolnila dvajset let – več o njenem nastanku, o naši poti teh zadnjih dvajset let, pa si lahko preberete v člankih dveh sodelavcev, ki sta bila zraven že pri prvi številki.

Seveda si lahko vse starejše številke ogledate v našem arhivu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji