Objavljeno: 16.8.2012

RIM bo liceniral BlackBerry BB10 tudi drugim proizvajalcem

Kocka je padla - podjetje RIM bo novo različico operacijskega sistema imenovano BB10 in samo platformo BlackBerry licencirala tudi drugim proizvajalcem strojne opreme. Po globokih finančnih težavah nekoč vodilnega proizvajalca pametnih telefonov je bilo kaj takega moč pričakovati, čeprav so avtorji s tem odlašali vse doslej.

Prvi mož družbe Torsten Heins je javno oznanil, da so odprti za partnerje, tako kot so bili doslej za njihov (kupljeni) operacijski sistem QNX, ki ga že uporabljajo nekateri proizvajalci v avtomobilski industriji in energetiki. S tem pa je opravljen le prvi korak, saj potrjenih interesentov še ni na spregled. Pred časom se je omenjala možnost, da bi platformo licenciral ali kar v celoti odkupil Samsung, kar je korejski proizvajalec nedavno odločno zanikal.

RIM očitno močno potrebuje strateškega partnerja in svež kapital, da bi lahko uresničil svoje nadaljnje načrte. Podjetje še naprej kot glavni cilj navaja novo generacijo pametnih telefonov BlackBerry 10, ki bodo menda nared šele v prvem četrtletju 2013. Seveda pa je treba preživeti do tedaj in zdaj kaže, da bo to brez partnerjev bolj težko.

http://www.blackberry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji