Objavljeno: 10.9.2007

Roxio Easy Media Creator 10

Podjetje Roxio je predstavilo novo različico priljubljenega paketa za zapisovanje na optične nosilce, ki pa ima vse lastnosti večnamenskega večpredstavnega programa. Nova različica ima prenovljen uporabniški vmesnik, modeliran po zgledu okolja Aero v Windows Visti. Za najnovejši operacijski sistem iz Microsofta so pripravili tudi več programčkov Gadgets, ki nudijo hiter dostop do posameznih funkcij. Med najbolj zanimivimi sta program za zajem internetnih pretočnih zapisov in pretvorbo večpredstavnih vsebin v zapise, ki so združljivi z različnimi tipi mobilnih naprav.

Prav podpora za mobilne naprave je ena večjih novosti v novi različici programa, saj poleg pretvorbe zapisov Easy Media Creator 10 omogoča tudi sinhronizacijo vsebin med računalnikom in mobilno napravo, obenem pa premore celo modul za odpravljanje napak, zlasti kar se tiče fotografij, ki so bile narejene z mobilnimi telefoni. Na področju glasbe so avtorji razvili precej zmogljivejši urejevalnik zvoka, ki zdaj podpira tudi dodatke VST, samodejno mešanje, nova pa je tudi podpora za izdelavo glasbenih albumov, ki jih lahko zapečemo na nosilce DVD, ob tem pa zadržimo preglednost nad množico posnetkov.

Video urejevalnik ima zdaj možnost mešanja med 32 različnimi video sledmi, premore pa nove filtre za samodejno popravljanje barv in odpravljanje video šuma. Zvok za ozadje zna samodejno prilagoditi dolžini posnetka, sam posnetek pa prilagoditi velikosti ciljnega nosilca. Urejene video posnetke lahko med drugim prenesemo neposredno na internetne servise, kot je YouTube. Nova različica podpira zapisovanje na nosilce Blu-ray in HD DVD, posebej pa so nadgradili modul za samodejno izdelavo varnostnih kopij, ki med drugim podpira predvajalnike iPod, zunanje diske in video posnetke na različnih nosilcih. Novi Roxio Easy Media Creator 10 stane 100 dolarjev, v kompletu z USB video kartico Dazzle pa le 150 dolarjev.

http://www.roxio.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji