Objavljeno: 4.7.2010

Roxio ureja 3D video

Podjetje Roxio, znano po svojih programih za zapisovanje na optične nosilce, je kot prvo predstavilo video urejevalnik za domačo rabo, ki lahko ureja in ustvarja video posnetke v treh dimenzijah. VideoLab 3D omogoča zajem video posnetkov 3D iz za zdaj še maloštevilnih fotoaparatov (denimo Fujifilm FinePix W1) in video kamer kot tudi pretvorbo običajnih 2D posnetkov v 3D gradivo s pomočjo posebnih algoritmov.

Program zna zajeti ali uvoziti 3D posnetke v različnih zapisih, kot so stisnjena slika po horizontali (side by side), stisnjena slika po vertikali (top and bottom), anaglifni zapis in posnetki z dvojnimi zapisom (dual stream). Seveda zna odpreti tudi večino zapisov v 2D. Program je prav tako bogat, kar se tiče možnosti zapisovanja gradiva, vključno s podporo za vse bolj razširjen zapis RealD. Posnetke lahko zapišemo tudi na nosilce DVD oziroma Blu-ray ali pa preprosto naložimo v spletne servise, kot je YouTube.

Program seveda omogoča vse, kar pričakujemo od sodobnega video urejevalnika, vključno s podporo za 32 stez, rezanje, nasnemavanje zvoka in retuširanje posnetkov. Program je tudi združljiv z številnimi strojnimi pospeševalniki ter grafičnimi karticami družb Nvidia in AMD/ATI. Končna različica izdelka bo na voljo jeseni.

http://www.roxio.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji