Objavljeno: 20.8.2006

S&T v Adriatic regiji zelo uspešno

Družba S&T Hermes Plus d.d. je predstavila rezultate za S&T v regiji Adriatic za prvo polletje poslovnega leta 2006. V tem obdobju je S&T v regiji Adriatic ustvaril prihodke v višini 54 milijonov evrov in s tem za 35 odstotkov prekašal prihodke iz enakega obdobja lani, ki so znašali 40 milijonov evrov. Dobiček pred obrestmi in davki (EBIT) pa se je v primerjavi z letom poprej zvišal za 92 odstotkov in znaša 2,5 milijona evrov.

Zelo dobri poslovni rezultati so predvsem naše strategije razvoja storitev in rešitev za specifične poslovne sektorje, trdi Klavdij Godnič, predsednik uprave podjetja S&T Hermes Plus in generalni direktor regije Adriatic v S&T-ju. S&T Hermes Plus se bo tudi v prihodnje osredotočal na rešitve za ponudnike finančnih storitev in na sektorje elektroindustrije, proizvodnje in telekomunikacij.

K odličnim rezultatom v prvem polletju je precej pripomoglo dobro poslovanje v lanskem letu prevzetih družb na Hrvaškem (InfoNET projekt) in v Srbiji (Sito), ki dosegata zelo dobre rezultate predvsem v segmentu storitev za bančni sektor in na področju varnosti ter omrežij. Poleg tega pa so k dobremu poslovanju v regiji Adriatic pripomogli tudi številni posli, sklenjeni z velikimi podjetji izven Slovenije (Fina, Privredna banka Zagreb, makedonsko Ministrstvo za notranje zadeve).

http://www.snt.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji