Objavljeno: 25.2.2003

S3 morda najmočnejši v grafiki za prenosnike

Podjetje S3, ki je do leta 1997 izdelovalo grafična vezja in grafične kartice za osebne računalnike, se kot kaže, vrača. S3 je sedaj skupen projekt podjetij SonicBlue in Via.

Grafično vezje DeltaChromeX9m, ki bo luč sveta ugledalo konec leta, je namenjeno vgradnji v prenosne računalnike, odgovorni pa obljubljajo, da bo njegova zmogljivost enaka kot je danes zmogljivost najmočnejših namiznih rešitev (ATI Radeon 9700 in Nvidia Geforce FX).

Podjetja, ki razvijajo grafična vezja, so v mobilnih različicah največkrat varčevala na številu obdelovalnih cevovodov, ki potrebujejo največ električne energije, pri S3 pa pravijo, da so to težavo uspeli rešiti. Zato bo imel DeltaChromeX9m kar osem cevovodov, ki bodo zmogli obdelati 2,4 milijarde pik na sekundo. Vezje bo tudi popolnoma združljivo z DirectX 9, ki ga zaenkrat popolnoma obvladuje le ATI Radeon 9700.

DeltaChromeX9m bo strojno obvladoval tudi obračanje slike pri tabličnih PCjih (sedaj to počnejo gonilniki) in izhod na televizijo HDTV. Res pa je, da bosta približno takrat, ko bo izdelek ugledal luč sveta, svoje nove izdelke imela tudi ATI in Nvidia, ki se lahko ponašata z veliko bolj zvenečima imenoma.

http://www.s3.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji