Objavljeno: 13.6.2007

Safari 3 Beta že posodobljen

Steve Jobs je na letošnjem WWDC predstavil 3. izdajo brskalnika Safari, ki je javno dostopna, a za zdaj samo kot razvojna različica beta, pomembna novost pa je tudi posebna različica za okolji Windows XP in Vista.

Glavna odlika nove različice je hitro izrisovanje spletnih strani, na voljo pa so tudi druge posodobitve, ki Safariju omogočajo ostati v koraku s konkurenco: premikanje zavihkov, intuitivno iskanje po vsebini strani in spreminjanje velikosti besedilnih polj.

Safari 3 Beta zna tudi shranjevati skupine zavihkov, opozarja pred (neželenim) zapiranjem oken z odprtimi več zavihki, omogoča ponovno odpiranje zaprtih zavihkov in oken ter ponuja možnost zasebnega brskanja, ki ne shranjuje zgodovine, piškotkov ipd.

Kljub temu se veliko uporabnikov različice za Windows pritožuje nad izjemno nestabilnim delovanjem programa, Safarijevo glajenje fontov naj bi povzročalo težave pri branju besedila, bližnjice tipk pa so enake kot v Mac OS X, torej drugačne kot v Windows.

Safari 3 še vedno ne omogoča celozaslonskega prikaza strani, upravljanje zaznamkov se še vedno odpira v trenutnem zavihku, le nekaj ur po objavi različice pa so bile odkrite resne varnostne luknje v brskalniku.

In - mnoge spletne strani se v brskalniku še vedno ne prikažejo pravilno. Zato je Apple hitro zavihal rokave in manj kot tri dni po predstavitvi predstavil različico 3.0.1 Beta za Windows, ki odpravlja (varnostne) pomanjkljivosti. Različica za Mac nadgradnje ne potrebuje.

Skoraj sočasno je Apple najavil, da je v 48 urah Safari za Windows na svoje računalnike preneslo že več kot milijon uporabnikov.

http://www.apple.com/safari/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji