Objavljeno: 27.10.2013

Salesforce.com razpisuje milijonsko nagrado

 Znani ponudnik oblačnih storitev je pred dnevi napovedal, da bo na svoji Dreamforce konferenci v San Franciscu priredil tekmovanje v razvijanju mobilnih aplikacij, z glavno nagrado nič manj kot milijon ameriških zelencev.

 Zato bo v okviru konference postavljen poseben razstaviščni prostor imenovan Hack Central, kjer bodo lahko tekmovalci po mili volji pilili svoje izdelke pozno v noč. Sodelujejo lahko ekipe in posamezniki, pogoj pa je, da aplikacija temelji na kateri od Salesforcevih platform, denimo Force.com, Heroku, ExactTarget Fuel,  Mobile Services ali drugih, poleg tega pa je potrebna bodisi splošna registracija za konferenco ali pa t. i. hacker pass, namenjen posebej za tiste, ki se bodo udeležili tekmovanja in je zato na voljo za samo 99 ameriških dolarjev.

Aplikacije morajo biti seveda razvite povsem na novo in še ne predstavljene javnosti, sodniki pa jih bodo ocenjevali na podlagi kriterijev inovativnosti, poslovne vrednosti, kakovosti uporabniške izkušnje in uporabo Salesforcevih platform. Kriteriji bodo vsak prinesli po četrtino možnih točk.

Drugo uvrščeni bo prejel 50 tisočakov, tretji 25, četrti in peti pa bosta prejela po 10 in pet tisoč dolarjev nagrade, še obljubljajo organizatorji.

Namen Salesforca je seveda preprost, že dolgo si želijo privabiti večje število razvijalcev, ki bi delali v njihovih okoljih ter popolnili ponudbo na njihovem AppExchangu, kakor se imenuje njihova spletna tržnica aplikacij. S tokratnim povabilom bodo, tako ocenjujejo predstavniki podjetja, privabili kakih 20.000 nagrade željnih programerjev. Prav tako želijo popularizirati svoj dogodek, ki po množičnosti – tokrat pričakujejo kakih 120.000 registriranih obiskovalcev, že konkurira  Oraclovem Openworldu. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji