Objavljeno: 20.10.2003

Samostojna Mozilla rabi denar

Odprtokodna organizacija Mozilla je predstavilo novo različico istoimenskega spletnega brskalnika in prve plačljive storitve, zlasti za podporo izdelku. Mozilla se je nedavno ločila od družbe AOL, s svojim delovanjem pa želi nadaljevati zgodbo tam, kjer je nekdanji Netscape obtičal. Toda zaradi tega, ker sam razvoj ne financira več matično podjetje, skušajo s storitvami najti nov vir financiranja.

Tako so uvedli podporo uporabnikom (prek internetna in telefona), ki stane 40 dolarjev za pomoč. Prav tako ponujajo celotno programsko opremo tudi na CD-ju (za 5 dolarjev), čeprav je mogoče vse dobiti tudi na internetu. Cilj teh akcij je zlasti v večanju kroga uporabnikov in bistveno boljši podpori izdelkov, kot doslej. Načrtujejo tudi nekatere druge plačljive storitve, ki pa jih bodo razkrili šele čez čas.

Z različico 1.5 nova Mozilla prinaša prenovljen odjemalec MailNews in nov urejevalnik spletnih strani Composer. Slednji nudi boljša orodja za natančno pozicioniranje elementov na spletni strani in boljo podporo za tabele. Med novostmi je tudi črkovalnik. Mozilla dela intenzivno tudi na novih različicah brskalnika Firebird in odjemalca za elektronsko pošto Thunderbird, ki bosta predvsem manjša in bolj hitrejša.

http://www.mozilla.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji