Objavljeno: 9.5.2002

Samostojni Birokratov derivat

Zadnje čase smo priča vse tesnejšemu sodelovanju zunanjih računovodskih servisov in podjetnikov, ki želijo aktivneje sodelovati pri oblikovanju in obravnavi temeljnih računovodskih informacij. Za taka podjetja in samostojne podjetnike je podjetje Andersen izdalo programski paket >>Fakturiranje, blagajna s potnimi nalogi in knjiga pošte<<, imenovan po funkcijah, ki jih omogoča. Vloga računovodskega servisa tako vse bolj prehaja iz klasičnega knjigovodskega servisa v vlogo finančnega in davčnega svetovalca ter izvajalca računovodskih storitev z večjo dodano vrednostjo. Z uporabo Birokratovega samostojnega modula pa ima podjetnik v vsakem trenutku na voljo pregled nad uspešnostjo poslovanja ter pregled nad prihodki in stroški poslovanja.

Če računovodski servis uporablja večji paket Birokrat, je omogočena izmenjava podatkovnih baz, pri čemer se poveča ažurnost priprave računovodskih informacij in zniža strošek storitev računovodskega servisa. Podjetnik lahko sam izstavlja račune, zapira plačila ter na podlagi kumulativnih pregledov izdela analizo prodanih storitev ali blaga, preveri plačano realizacijo in odprte postavke ter avtomatsko izstavi opomine. V vsakem trenutku si lahko pripravi pregled prodaje po artiklih ali storitvah, blagovnih skupinah, stroškovnih nosilcih ali pa izdela kumulativni pregled prodaje v določenem obdobju. Možno je vnašati blagajniške prejemke in izdatke, izdelovati potne naloge in evidentirati pošto.

Programski paket je brez dvoma prijazen tudi do najmanjših podjetnikov, saj program stane brez dajatev le 16.900 tolarjev, brezplačna preizkusna verzija pa je dosegljiva na proizvajalčevi spletni strani.

http://www.birokrat.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji