Objavljeno: 11.9.2024 15:00

Samsung bo množično odpuščal v trženju, prodaji in administraciji

Po poročanju Reutersa se razmere v Samsungu slabšajo, zato bodo prisiljeni korenito odpuščati. V posameznih oddelkih v tujini, torej izven Južne Koreje, bodo odslovili do 30 odstotkov zaposlenih. V prodaji in trženju želijo zmanjšati število zaposlenih za 15 odstotkov, v administrativnih službah pa do 30 odstotkov.

Odpuščanja bodo izvedli do konca leta, prizadela pa bodo evropske, ameriške, azijske in afriške podružnice. Odpuščenih ne bodo v celoti nadomestili z novimi zaposlitvami, torej bodo na globalni ravni znižali število zaposlenih.

Samsung je v izjavi za javnost sporočil, da gre za običajno prilagajanje kadrovskih kapacitet, ki je namenjeno izboljševanju učinkovitosti. Lani so imeli 267 tisoč zaposlenih, od tega približno polovici v mednarodnih podružnicah.  Od tega je bilo v trženju in prodaji okrog 25 tisoč zaposlenih.

V Samsungu se že nekaj časa soočajo s težavami, zato so aprila letos uvedli obvezni šestdnevni delovnik za višje uslužbence in menedžerje. Tokratno odpuščanje v veliki meri predvsem priprava na pričakovano ohlajanje svetovnega gospodarstva. Delnica podjetja je danes izgubila dva odstotka in je najnižje po lanskem maju.

Reuters

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji