Objavljeno: 29.7.2012

Samsung dvakrat več kot Apple

Zadnji prodajni rezultati kažejo, da je korejski Samsung nedvoumni zmagovalec pri prodaji pametnih telefonov v zadnjem obdobju. V manj kot dveh mesecih so tako prodali že 10 milijonov primerkov telefonov Galaxy S III, kar je več oziroma hitreje, kot so pričakovali. Še bolj nazorni pa so podatki raziskav družb Juniper in IDC, ki kažejo, da je Samsung v drugem četrtletju prodal domala dvakrat več telefonov kot Apple, ki je kljub temu v tem obdobju posekal lasten rekord. Močno pa so izgubili vsi ostali.

Po Juniperju je Samsung v treh mesecih prodal 52,1 milijonov telefonov, Apple pa "le" 26 milijonov. IDC-jeva raziskava je rahlo drugačna in navaja 50,2 milijonov primerkov Samsunga in 26 milijonov za Apple. Še bolj kot absolutna številka pa pri Samsungu navdušuje rast. Še lani v istem obdobju je Apple vodil - prodal je 20,4 milijonov telefonov, medtem ko je bil Samsung pri številki le 18,4 milijonov primerkov. Medtem, ko letna rast zdaj pri Applu znaša 27,5%, pa je Samsungova neverjetnih 172,8%!

Drugim se godi slabo. Največji poraženec je Nokia s padcem 38,9% (iz 16,7 na 10,2 milijona primerkov). BlackBerrya, ki je nekoč bil sinonim za pametne telefone, sploh ni lestvici prvih petih po mnenju IDC, temveč je s 7,4 milijoni prodanih primerkov umeščen med "ostale". Pred njim so HTC (8,8 milijonov) in ZTE (8 milijonov primerkov).

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji