Objavljeno: 24.3.2011

Samsung Galaxy Tab v novih izvedbah

Samsung je predstavil dve novi različici priljubljenega tabličnega računalnika Galaxy Tab, ki prinašata večje zaslone kot pri dosedanjem 7-palčnem modelu. Ločljivost je pri obeh novincih enaka - 1280 x 800 pik, torej več kot pri konkurenčnem iPadu, razlikujeta pa se po diagonali zaslona. Manjši novinec ima 8,9-palčni zaslon, nov velikostni razred, ki doslej ni bil preveč razširjen, večji pa je rahlo večji od iPada z 10,1-palčnim zaslonom. Manjši model je še posebej zanimiv, ker je debel le 8,6 mm in s tem 0,2 mm tanjši od pravkar predstavljenega iPada 2, od katerega pa je kar za 131 gramov lažji. Tablica tehta namreč le 470 gramov.

V obeh primerih lahko pričakujemo elektroniko, ki je na moč podobna dosedanjemu Galaxy Tabu, kar pomeni, da je osnova procesor s taktom 1 GHz in dvojnim jedrom. Tu so še vmesniki Wi-Fi, bluetooth, USB, reža za kartice microSD in podpora za omrežja 3G. Vgrajeni sta dve video kameri in podpora za predvajanje video posnetkov v ločljivost 1080p. Oba nova modela naj bi imela že v osnovi vgrajen Google Android 3.0 (Honeycomb) in najnovejši Adobe Flash 10.2.

Samsung dodatno prilaga svoje razširitve v obliki uporabniškega vmesnika TouchWiz ter aplikacij/storitev Readers Hub in Music Hub za dostop do večpredstavnega gradiva in knjig. Posebnost bo vgrajen komplet rešitev razvit v sodelovanju z družbami Cisco, Sybase, SAP in Citrix, ki bo zanimiv predvsem za poslovne uporabnike. Cene se za 8,9-palčni Galaxy Tab gibljejo med 469 in 569 dolarji. Za večji model z 10,1-palčnim zaslonom je potrebno odšteti v ZDA med 499 in 599 dolarji, obakrat odvisno od količine vgrajenega pomnilnika. Začetek prodaje je v juniju.

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji