Objavljeno: 27.3.2003

Samsung in Motorola z novimi koncepti mobilnih telefonov

Vse več proizvajalcev mobilnih telefonov in drugih mobilnih naprav pripravlja naprave, ki jih je mogoče uporabljati kot ročne ure. Na CeBIT-u sta tovrstne koncepte predstavila Samsung in Motorola.

Samsungov mobilni telefon / ročna ura naj bi prišel na evropsko tržišče do konca leta, pripravljen je na delovanje v evropskih omrežjih GSM, podpira pa tudi paketni prenos podatkov GPRS in bluetooth za povezovanje z drugimi napravami. Čeprav ima vgrajen brskalnik WAP, ima zaslon diagonalo le tri centimetre, zaradi česar je nekoliko premajhen za brskanje po spletu. Kljub priročnosti, pa Samsungova naprava ni ravno uporabna zaradi zelo kratkega časa delovanja; po podatkih proizvajalca naj bi zdržala 80 ur v pripravljenosti in omogočala le 90 minut pogovora.

Pri Motoroli so poleg prototipa mobilnega telefona v uri predstavili tudi nove koncepte mobilnih telefonov, ki se nahajajo v očalih, slušalkah, digitalnih fotoaparatih in pisalih. Kljub dodelani tehnologiji pa pri Motoroli še niso želeli govoriti o datumih, ko naj bi ti izdelki prišli na trg.

http://www.samsung.com

http://www.motorola.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji