Objavljeno: 21.4.2012

Samsung in Sony s prostorom v oblaku

Kot kaže, bo kmalu najbrž vsak ponudnik izdelkov s področja zabavne elektronike ponujal takšno ali drugačno obliko pomnilniškega prostora v internetnem oblaku. Med zadnjimi, ki vstopajo na področje storitev, kot so Apple iCloud, Dropbox, Box.net in podobni, sta korejski Samsung in japonski Sony.

Samsung bo kot kaže ob najavi nove generacije pametnih telefonov, med katerimi naj bi bil tudi dolgo pričakovani Galaxy S III, predstavil tudi storitev v oblaku S-Cloud. Različni viri navajajo, da bodo nudili prostora za hrambo poljubnih podatkov, za doplačilo pa bo iz istega vira možno naložiti TV oddaje, filme, glasbo in druge plačljive vsebine. Omenjajo tudi, da bo S-Cloud nudil "5 GB ali več" pomnilniškega prostora brezplačno.

5 GB očitno postaja standard v celotni panogi, saj tudi Sony s svojim servisom PlayMemories Online brezplačno nudi prav toliko prostora. Sonyeva ponudba bo na začetku namenjena pretežno izmenjavi fotografij med različnimi napravami. Na voljo bodo odjemalci za osebne računalnike z okolju Windows in Mac, bolj pomembno pa je, da bo mogoče fotografije iz te storitve predvajati na televizorjih Bravia, igralnih konzolah PlayStation 3 in PlayStation Vita, tablicah z okoljem Android, posebnost pa bo tudi to, da bodo na PlayMemories fotografije oddajali tudi digitalni fotoaparati opremljeni z vmesnikom Wi-Fi.

http://www.samsung.com

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji