Objavljeno: 23.6.2009

Samsung pokazal 32 GB DDR3 pomnilniške module

Priljubljenost pomnilnikov DDR3 je zahvaljujoč novim procesorjem in ploščam vse večja. Za najzahtevnejše uporabnike, pravzaprav skoraj izključno za strežniško rabo, so pri Samsungu pripravili najzmogljivejše DDR3 pomnilniške module doslej. Ti se lahko pohvalijo z 32 GB kapacitete.

Samsungov 32 GB pomnilniški modul je sestavljen iz 72 pomnilniških čipov, ki so izdelani v 50-nm tehnološkem procesu, ki jim dovoljuje delovne frekvence do 1.600 MHz. Kljub izredno visoki gostoti so pri Samsungu uspeli znižati delovno napetost pomnilnika, saj ta namesto za DDR3 pomnilnik standardnih 1,5V za brezhibno delovanje potrebuje le 1,35V, s čimer pomembno prispeva k varčevanju z energijo. Pri Samsungu predvidevajo, da se bodo sestavljalci zmogljivih strežnikov za nove module odločali prav zaradi energijskih prihrankov, saj je posamezen 32 GB modul občutno manj energijsko zahteven od ekvivalentnih štirih modulov s kapaciteto 8 GB.

Po podatkih analitikov družbe IDC naj bi si DDR3 pomnilnik letos odrezal 29% tržne pogače, leta 2011 pa naj bi predstavljal že polne tri četrtine vseh prodanih vrst pomnilnikov.

www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji