Objavljeno: 17.5.2011

Samsung pripravlja prenosnik na sončno energijo

Sonce je ponekod domala edini vir energije, s katerim bi lahko napajali električne naprave, denimo v Afriki. Zato je korejski Samsung prav regionalno konferenco v Nairobiju izkoristil za predstavitev prototipa netbooka, ki lahko obnavlja zalogo energijo v akumulatorju s pomočjo sočnih celic.

Prikazani prototip prenosnika NC215S ima na pokrovu zaslona vgrajene celice, ki zagotavljajo obnovitev zaloge energije, Samsung pa za zdaj še ne želi govoriti o podrobnostih, kot je denimo čas, potreben za polnjenje.

Prototip prihaja na dan kmalu po tem, ko je podjetje zanikalo govorice, da bodo opustili razvoj na tem področju zaradi današnjih omejitev tehnologije sončnih celic. Po poročanju korejskih virov naj bi si Samsung močno prizadeval najti tržne priložnosti na novih področjih in po mnenju poznavalcev naj bi na področju izkoriščanja solarne energije že dosegel pomemben napredek v primerjavi s tekmeci.

Samsungov prototip tudi izraža ambicijo podjetja, da bi postalo vodilni ponudnik rešitev v Afriki, ki je še eden od neizkoriščenih velikih potencialov za svetovne proizvajalce elektronike. Do leta 2015 naj bi Afrika postala trg, vreden 10 milijard dolarjev, toliko, kot je danes denimo ocenjen kitajski trg. Analitiki menijo, da bo Samsung naslednje prototipe prikazal že na bližajočih se sejmih.

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji