Objavljeno: 27.6.2010

Samsung s projektorjem LED

Korejski Samsung se vse bolj uveljavlja tudi v svetu projektorjev. V svojo najnovejšo digitalno stvaritev, imenovano SP-F10M, so namreč vgradili vir svetlobe, sestavljen iz sijalk LED, ki zmore ponuditi spoštljivo svetilnost tisoč ANSI lumnov.

Samsungov novinec tako posega v srednji razred projektorjev, stavi pa na svojo dolgoročnost, saj naj bi LED vir svetlobe ob uporabi varčnega načina svojo poslušnost odpovedal šele po 50.000 delovnih urah, medtem ko klasične projektorske žarnice podobnih zmogljivosti potrebujejo zamenjavo že po 3.000 urah predvajanja vsebin.

Obenem naj bi Samsunga SP-F10M krasile tudi odlične barve, ki so posledica razširjene barvne palete, ki projektorju omogoča, da ga uporabimo tudi v navezi s črno ali zeleno projekcijsko površino. Projektor je zmožen projicirati sliko diagonale med enim in 7,5 metra, njena najvišja ločljivost pa znaša 1024 x 768 pik. Hkrati je projektor, ki meri 31 x 29 x 11 cm, še občutno tišji od klasičnih konkurentov in porabi manj energije.

Piko na i poleg mrežnega priključka postavlja še USB-vmesnik, ki zna v navezi z vgrajeno elektroniko predvajati večino pisarniških datotek (PDF, TXT, HTML, MPEG ter aplikacij iz zbirke Microsoft Office) s pomnilniških medijev USB. Za preprostejše predstavitve je vgrajen tudi zvočnik moči 7W. Kot zanimivost naj navedemo, da je projektor, ki je na večjih svetovnih tržiščih stopil v prodajo te dni, za delo pripravljen že tri sekunde po vklopu.

www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji