Objavljeno: 30.4.2010

Samsung s tankim 3D-televizorjem

Korejski in japonski proizvajalci med seboj dobesedno tekmujejo, kdo bo predstavil naprednejši televizor. Ko jim tako zmanjka idej za napredek pri strojnih zmogljivostih, se spravijo na druge elemente. Samsungov novinec na področju 3D-televizorjev je debel manj kot 8 mm!

Samsungova serija 3D LED-televizorjev 9000 je tako debela vsega 7,98 mm. Za nameček so inženirji ohišje televizorjev odeli v nerjavečo kovino ter ga prijetno zaobili. Dodatno so "gumbi", ki skrbijo za krmiljenje televizorja brez daljinskega upravljalca rešeni z na dotik občutljivo površino.

Najzmogljivejša serija Samsungovih televizorjev premore zaslon tudi na daljincu. Ta je 3-palčni in prikazuje vsebino, ki se trenutno vrsti na TV-ju, obenem pa podpira prikaz dveh virov slike hkrati - prav tako kot TV. Daljinec, opremljen s QWERTZ-tipkovnico s televizorjem komunicira prek infrardeče ali Wi-Fi povezave, ki je tudi vgrajena v televizor.

Za tehnološke navdušence velja omeniti, da 3D-televizor podpira 240-herčno prikazovanje slike, uporabnik pa mora za gledanje 3D-vsebin uporabljati aktivna 3D-očala (so priložena).

www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji