Objavljeno: 10.3.2010

Samsung se podaja med e-bralnike

Samsung je v ZDA predstavil svoj prvi bralnik elektronskih knjig, ki se v primerjavi s konkurenti razlikuje po temu, da ima vgrajeno tudi posebno pero, s katerim lahko na elektronskem gradivu delamo zapiske in opombe. Samsung eReader ima poleg tega dodatne tipke za krmiljenje bralnika in celotne naprave postavljene na drsni del, ki se skrije pod napravo, kadar tega ne rabimo.

Celota temelji na 6-palčnem zaslonu s podporo za elektronsko črnilo E-ink, ki prikazuje strani v ločljivosti 800 x 600 pik. Dodali so mu pero, ki deluje na podlagi elektromagnetne resonance (EMR), s katerim lahko pišemo po zaslonu, brez da bi ta bil posebej prirejen za dotik. Predvajalnik podpira knjige v zapisih ePub, PDF, TXT, slike BMP in JPEG ter posnetke MP3. Vgrajeni so dodatni programi, kot so dnevnik, beležnica in koledar, ki se zna sinhronizirati s paketom Microsoft Outlook.

Vgrajen pomnilnik velikosti 2 GB zadostuje za okoli 1.500 knjig, napravo pa lahko razširimo s karticami Micro SD do velikosti 16 GB. Vgrajeni so vmesniki Wi-Fi in celo bluetooth, pri čemer lahko na bralnik priključim tudi stereo slušalke za poslušanje glasbe. Za uspeh predvajalnika je tudi pomembno, da se je Samsung dogovoril za dostop do spletne knjigarne Barnes & Noble, tako da že na samem začetku ponuja izbiro med več kot milijon naslovi s povprečno 9,99 dolarja. Sam predvajalnik bo v ZDA na prodaj za 400 dolarjev. Kmalu bo menda pristal tudi v Evropi.

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji