Objavljeno: 9.4.2009

Samsung WB1000

Korejski gigant Samsung svoje delovanje širi na številna področja zabavne elektronike, zato tudi vstop na tržišče digitalne fotografije ni nobeno presenečenje. Če je še pred leti kazalo, da se bodo v svetu zasidranih blagovnih znamk težje uveljavili, pa so danes že eden solidnejših ponudnikov med kompaktnimi modeli in presenetljiv inovator.

Zadnja inkarnacija iz družine kompaknih aparatov Samsung WB, model WB1000, ima namreč v svoje ohišje vgrajeno praktično skoraj vse, kar je danes moč dobiti v tem (in višjem) tržnem segmentu. Tipalu ločljivosti 12 milijonov točk pri delu pomagajo širokokotne (24 mm) leče Schneider Kreuznach, ki nudijo do 5-kratno optično povečavo. Fotografu sta v pomoč še optični in digitalni stabilizator slike, ki odpravljata posledice tresočih se rok.

A poglavitne novosti se skrivajo na področju zajema video posnetkov, saj aparat ponuja snemanje visokoločljivih video posnetkov (HD, 720p) in njihovo stiskanje s kodirnikom H.264, kar uporabniku omogoča zajem kakovostnih in dolgih posnetkov na nekajgigabajtno pomnilniško kartico. V plus mu lahko štejemo tudi možnost uporabe zooma med snemanjem.

Druga velika inovacija je v aparat vgrajen 3-palčni zaslon AMOLED visoke ločljivosti (nekakšna izpeljanka zaslonov OLED),ki ima po trditvah proizvajalca pred klasičnimi TFT-LCD zasloni številne prednosti. Poleg občutno nižje rabe energije se lahko pohvali z izjemnim kontrastnim razmerjem (10.000 : 1), ki omogoča bolj globoke barve, predvsem črno, hkrati pa je zaslon AMOLED precej bolje viden ob neposredni sončni svetlobi, ne glede na zorni kot gledanja (brez odstopanja barv).

Samsung WB1000, ki meri žepnih 97 x 62 x 22 mm, bo v Sloveniji naprodaj maja, izstopal pa bo tudi s svojim retro dizajnom dveh merilnikov, ki analogno prikazujeta stanje baterije in zasedenost pomnilniške kartice.

www.samsungcamera.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji