Objavljeno: 27.7.2017 10:00

Samsung zelo uspešen

Finančno poročilo zadnjega četrtletja kaže, da je bil korejski Samsung zelo uspešen – zabeležil je 9,9 milijarde dolarjev dobička, kar je 89% več od enakega obdobja lani. In to kljub težavam z gorečimi telefoni Note 7 in de facto šefom Jay Y. Lee, ki ga obtožujejo podkupovanja.

Velik skok je seveda posledica dejstva, da se nahajamo v obdobju prodajaje novih telefonov Galaxy S8 in S8+, slednji pa se prodajajo bolje od lanskih modelov S7. Samsung opozarja, da se to obdobje bliža koncu, zato bodo dobički v naslednjem četrtletju gotovo manjši, poleg tega bo podjetje dodatne vsote vložilo še v marketing prihajajočega telefona Note 8.

Poleg telefonov k dobrim rezultatom odločno prispeva še oddelek za proizvodnjo pomnilnikov DRAM in flash za strežnike, pa tudi oddelek zaslonov, ki odlično trži svoje zaslone OLED (med drugim tudi samemu sebi – za prodajo v telefonih Samsung). Tudi prodaja televizorjev je nekoliko zrasla.

Zanimivo pa je, da je skupno število telefonov, ki jih Samsung prodal, nekoliko padlo. Slabše se prodajajo cenejši telefoni, kar bo podjetje poskušalo popraviti z letošnjo linijo Galaxy J (ki jo v Monitorju pravkar preizkušamo).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji