Objavljeno: 16.7.2009

Samsungove poletne novosti

Samsung je predstavil nove modele digitalnih fotoaparatov in video kamer, ki prinašajo video v visoki ločljivosti širokemu krogu potrošnikov. Najprej sta tu dve novosti med fotoaparati družine SL, modela SL720 in SL502. Prvi premore tipalo z ločljivostjo 12 milijonov pik, optični zum 5x in širokokotne leče 28 mm. Ob majhnih dimenzija ohišja ponuja 3-palčni zaslon LCD, številne vgrajene fotografske učinke, video posnetke pa snema v zapisu H.264. Model SL502 ima enako ločljivost in optični zum kot večji model, vendar premore leče ekvivalenta 35 mm, manjši 2,7-palčni zaslon, predvsem pa ne snema video posnetkov v visoki ločljivosti temveč sam VGA.

Naslednja novost je hibrid med video kamero in fotoaparatom, optimiziran predvsem hitro pripravo posnetkov za spletno objavo. V ta namen ima vgrajene funkcije za neposredno nalaganje posnetkov na YouTube, v kamero pa je vgrajeno celo orodje za osnovno urejanje in razrezovanje posnetkov. Kljub skromnim dimenzijam 5,6 x 10,3 x 1,5 cm in težo le 95 gramov model HMX-U10 podpira zajem video posnetkov polni visoki ločljivosti (1920 x 1080 pik), zaradi tipala z 10 milijoni pik pa se dobro znajde tudi na področju fotografij. Samsung bo izdelek ponujal v ZDA in Evropi po zelo ugodni ceni, saj je pripročena cena v ZDA le 199 dolarjev. V prodaji bo septembra.

Poleg tega izdelka je Samsung prikazal tudi nekoliko bolj tradicionalno oblikovane video kamere s podolgovatim ohišjem in 52x zumom, ki pa uporabljajo pomnilnike namesto trakov. Obe kameri se postavljata v spodnji cenovni razred izdelkov, saj nudita ločljivost le 720p. Manjši model SMX-K40 snema video posnetke na kartice SD/SD-HC, večji model SMX-K45 pa premore 32 GB velik pomnilnik SSD. Obe kameri podobno kot HMX-U10 omogočata neposredni prenos video posnetkov na YouTube.

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji