Objavljeno: 28.4.2014 01:00

Sanje o iOS8

Apple pospešeno pripravlja novo generacijo telefonov iPhone (pa tudi tablic iPad), ob tem pa bodo skoraj zagotovo predstavili tudi novo različico operacijskega sistema iOS 8. V javnost so doslej pricurljale le nepreverjene informacije in nekatere javno dostopni patenti, na podlagi katerih pa si je moč ustvariti vtis, kaj bo prinesel iOS8.

Na osnovi tega so si pri spletnem portalu TechRadar sestavili zanimiv video posnetek, nekakšen prototip (mockup) tega, kar lahko pričakujemo. Stvar ni v celoti izmišljena, saj temelji na informacijah, ki do doslej prišle v javnost.

Kot kaže bo glavna novost v iOS8 program Healthbook, ki bo združeval vse informacije povezane z zdravjem, predvsem tiste pridobljene iz raznih tipal v telefonu ter spremnih napravah, med katerimi se še naprej omenja pametno uro iWatch. Poleg tega naj bi iOS8 dobil še tri nove programe, urejevalnik besedil TextEdit, pregledovalnik dokumentov Preview in program Tips, ki bo nudil (spletno) pomoč za uporabo mobilne naprave.

Izdatno bodo izboljšali tudi nekatere obstoječe funkcionalnosti. Na prvem mestu obvestila (Notification), ki bodo imela povsem nov, precej bolj pregleden in večstranski uporabniški vmesnik. Pomočnica Siri naj bi dobila povezavo s storitvijo Shazam in bo omogočala identifikacijo pesmi, ki jih sliši uporabnik.

Pričakujemo lahko tudi izboljšavo nedavno predstavljanega vmesnika za uporabo v avtomobilih CarPlay, kjer se obeta način delovanja DriveMode, pri katerem se med premikanjem zaslon mobilne naprave iz varnostnih razlogov samodejno zaklene.

ZlCuUucFpw8

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji