Objavljeno: 22.8.2010

Sanyo nudi dva v enem

V poplavi mobilnih telefonov in digitalnih fotoaparatov, ki znajo snemati video posnetke v visoki ločljivosti, je čedalje težje prodati namensko video kamero. Pri japonski družbi Sanyo so se zato odločili, da bodo v video kamero vgradili funkcije, ki jih sicer srečamo v fotoaparatih in drugih mobilnih napravah. Najnovejši model Xacti VPC-PD2BK je kljub skromnim dimenzijam lep tehnični dosežek.

V ohišju dimenzij 11 x 6,2 x 2,2 cm in s težo okoli 100 gramov dobimo video kamero, ki je zmožna snemati video posnetki v polni ločljivosti 1080p in s 30 slikami na sekundo, obenem pa je tudi fotoaparat z ločljivostjo 10 milijonov pik in 3-kratnim optičnim zumom ter razmeroma širokokotnim objektivom (od 37mm dalje). Snemati zna tudi stereo zvok, vgrajena je zmogljiva bliskavica.

Zanimivo, da ima fotoaparat vgrajen USB vtikač, s katerim ga lahko brez težav priključimo na računalnik, prek vmesnika USB pa se tudi napaja vgrajen litijev akumulator. Vgrajen je še vmesnik mini HDMI za neposredno priključitev na hišni televizor. Posnetke lahko shranimo na kartice SD, SDHC ali SDXC velikosti do 64 GB. Kljub vsem lastnostim je cena zelo mikavna, saj novi Xacti stane le okoli 130 dolarjev.

http://www.sanyo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji