Objavljeno: 24.9.2007

SAP Business ByDesign

SAP je predstavil nov ERP izdelek za srednja podjetja, ki so ga doslej označeval A1S, uradno pa se zdaj imenuje SAP Business ByDesign. Gre za povsem nov pristop družbe SAP, ki sloni na štirih predpostavkah: popolnem naboru funkcij za rabo v podjetjih, enostavnosti uporabe, prilagodljivosti specifičnim potrebam in nizkih stroških lastništva (TCO). Slednje skušajo pri SAP doseči na ta način, da je Business ByDesign na voljo v obliki rešitve na zahtevo, ki je gostovana pri ponudnikih storitev, tako same družbe SAP, kot tudi partnerjev.

Srednja, pa tudi manjša podjetja (SAP cilja na družbe s 100 do 500 zaposlenimi) nameravajo pri družbi SAP pridobiti tudi z agresivnimi cenami. Cena na uporabnika v ZDA bo znašala le 149 dolarjev na mesec na uporabnika, pri čemer je na voljo tudi posebna licenca za dostop do omejenih funkcionalnosti (podatki za self-service funkcij), ki stane 54 dolarjev na mesec. V ceno so vključene tudi storitve in podpora. Ker je Business ByDesign dosegljiv prek internetni povezav, bo SAP kupcem ponudil tudi brezplačno preizkusno obdobje, kar pri klasičnih ERP sistemih ni enostavno izvedljivo.

Nova storitev prinaša za uporabnike vse, kar potrebuje podjetje srednje velikosti, kar pomeni, da so vključeni moduli za finance, prodajo, nabavo, upravljanje s človeškimi viri, projekti, proizvodnjo, vključena po so tudi orodja za upravljanje s kupci (CRM), zaposlenimi (self-service) in poslovno upravljanje (BI). Dodatne module naj bi kasneje ponudili partnerji, podobno kot je to na voljo za ostale izdelke družbe SAP. Business ByDesign bo na voljo sprva na nemškem in ameriškem trgu kasneje pridejo na vrsto tudi druge države. Po doslej razpoložljivih podatkih lahko v letu 2008 storitev pričakujemo tudi v Sloveniji.

http://www.sap.com/solutions/sme/businessbydesign/index.epx

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji