Objavljeno: 14.10.2004

SAP Business One 2004

SAP je predstavil novo različico programskega paketa za poslovne informacijske sisteme v malih in srednje velikih podjetjih. SAP Business One 2004 prinaša nove funkcionalnosti na področju proizvodnje, kjer novo orodje za planiranje porabe materiala (MRP) ponuja možnost hitrega vpogleda v različne poslovne možnosti pri načrtovanju proizvodnje. Orodje je zgrajeno na čarovniku s petimi preprostimi koraki, ki omogočajo planiranje na več določenih ciljev, razdelitev planov na intervale in podobno. Pri planiranju upošteva parametre, kot so napovedi, odprta naročila, odprti delovni nalogi in zaloge. Proizvodni modul je tudi izboljšan na drugih področjih, kot so različni tipe proizvodnje, vključno s podporo kosovnicam.

Drugo področje, ki je doživelo spremembe, je modul za upravljanje z odnosov s strankami (CRM). SAP Business One ima odslej vgrajen koledar, prek katerega je moč načrtovati in voditi podatke o prodajnih aktivnostih, storitvah, sestankih in nalogah, s čimer odpade potreba po dodatnih programih. Poleg tega so pri SAPu izboljšali povezavo s paketom Microsoft Outlook, s katerim zna Business One izmenjevati ključne podatke o kontaktih, dogodkih in nalogah. Nova so tudi orodja za analizo in poročanje, s katerimi je mogoče hitro preveriti skladnost s planom, trende, uspešnost prodajnih aktivnosti in drugo.

SAP Business One 2004 prinaša tudi nova orodja za lažje prilagajanje programskega okolja specifičnim potrebam posameznih podjetij in panog. Med novostmi na tem področju je tudi čarovnik, s katerim lahko dodamo dodatne funkcionalnosti, kot so poizvedbe, poročila in povezave z drugimi programi. Nov je tudi razvojni komplet, ki omogoča razvoj dodatkov, tu pa SAP računa tudi na okoli 650 partnerjev, ki že razvijajo module za vertikalne trge. S tehnične plati je paket dobil podporo za širši krog podatkovnih strežnikov, med katerimi so zdaj poleg MS SQL Serverja tudi IBM DB2 UDB in Sybase ASE.

Po podatkih iz družbe SAP bo paket Business One 2004 na voljo v okoli 37 državah, vendar Slovenija za zdaj še ni med njimi. SAP je paket Business One naredil s pomočjo tehnologije pridobljene z nakupom izraelskega podjetja, ki je bilo specializirano za mala in srednje velika podjetja. Razvoj je trajal dlje od predvidenega, toda paket je doslej pridobil že čez 4.000 podjetij. SAP ima sicer za mala in srednje velika podjetja na voljo tudi nekoliko večje rešitve v obliki paketov SAP All-in-one, ki temeljijo na osrednjem poslovnem informacijskem sistemu mySAP Business Suite, vendar potrebujejo nižjo investicijo zaradi vnaprejšnje predpriprave paketa za specifične vertikalne trge.

http://www.sap.com/smb/businessone

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji