Objavljeno: 18.10.2004

SAP izboljšuje NetWeaver

SAP je na svoji tehnični konferenci predstavil niz novosti, ki izboljšujejo funkcionalnost in zanesljivost delovanja, zlati na področju nove platforme NetWeaver. Ena najpomembnejših novosti je izboljšava v načinu izvajanja programov napisanih v javi, ki so s posebno funkcijo zaščiteni pred vplivi drugih odjemalcev. Nova rešitev precej izboljšuje zanesljivost izvajanja javanskih programov, SAP pa trdi, da je funkcionalnost narejena v standardni javi in ne bo lastna samo za izdelke SAP.

NetWeaver je dobil tudi nova orodja za hitrejše iskanje podatkov, ki uporablja napredne algoritme, deluje pa lahko tudi v razpredenem omrežju (grid) računalnikov, s čimer lahko domala linearno pospešijo hitrost iskanja podatkov. SPA pripravlja še obilico izboljšav in novosti, ki jih bodo vgradili v naslednjo različico NetWeaverja, ki bo na voljo v prvi polovici leta 2005.

SAP je predstavil tudi novo orodje za upravljanje skupnih podatkov in šifrantov (master data management), ki omogoča zdaj hranjenje, konsolidacijo, čiščenje in distribucijo poljubnih podatkov. Doslej se je orodje uporabljalo predvsem za nekatere specifične tipe podatkov, kot so šifranti kupcev in dobaviteljev, vendar so pri SAP namembnost zdaj razširili. Orodje je v prvi vrsti namenjeno povezovanju v realnem času med informacijskimi sistemi različnih proizvajalcev, ki morajo uporabljati skupne vire podatkov, kot so šifranti. SAP je napovedal tudi novo orodje za sinhronizacijo podatkov med različnimi informacijskimi sistemi, ki bo zlasti uporabno za področje maloprodajnih informacijskih sistemov.

http://www.sap.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji