Objavljeno: 22.5.2006

Sapphire 2006

SAP je na uporabniški konferenci Sapphire 2006 v Orlandu na Floridi uradno objavil novo različico poslovnega informacijskega sistema MySAP ERP 2005. Gre za prvo različico, ki je zgrajena na novi arhitekturi Enterprise Services Architecture (ESA) in ogrodju NetWeaver, s katero SAP vstopa na področje storitveno usmerjene arhitekture (SOA). Hkrati z objavo, so predstavili tudi prve spletne storitve (kmalu jih bo čez 500), ki podatke sistemov SAP ponujajo drugim aplikacijam in podsistemom. Nova različica ima tudi okrepljeno podporo za nove poslovne procese s specifičnih poslovnih področjih kot tudi nova analitična orodja, ki so del osnovnega sistema.

SAP je na konferenci tudi najavil, da namerava kupiti družbo Frictionless Commerce, ki nudi storitve na zahtevo s področja upravljanja dobaviteljev (SRM). Poleg tega so predstavili nov oddelek, ki bo razvijal orodja za nadzor, upravljanje tveganj in zagotavljanje skladnosti z zakonskimi določili v poslovnih informacijskih sistemih.

Za prihodnost poslovnih informacijskih sistemov je pomembna tudi najava novega uporabniškega vmesnika, ki nastaja pod delovnim imenom Project Muse, temelji pa na tehnologiji Flash. Nov projekt razvijajo skupaj z družbo Macromedia oziroma njenim lastnikom Adobe, sistem pa bo omogočal enoten videz ne glede na operacijski sistem ali tip odjemalca, podprte bodo tudi mobilne naprave. Na konferenci je bil prikazan prvi prototip, posamezne podsisteme pa nameravajo vpeljati postopoma v naslednjih 18 mesecih.

Prvi mož družbe SAP Henning Kagermann predstavlja uporabniški vmesnik Muse.

http://www.sap.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji