Objavljeno: 22.8.2003

SAS močnejši v primerjavi s konkurenco

Kljub temu, da SAS pokriva največji tržni delež na področju izdelkov za podporo odločanju, se na prvi mesti lestvic vodilnih ponudnikov tovrstnih izdelkov redno uvrščata Business Objects in Cognos. To je posledica dejstva, da SAS pokriva v glavnem najbolj zahtevne uporabnike, med tem ko se tekmeca osredotočata na manj zahtevne stranke. Z novo različico SAS 9.1, ki bi naj bila na voljo do konca letošnjega leta, pa namerava tudi SAS ponuditi celovito rešitev in ta bo primerna tudi za manj zahtevne uporabnike. Rešitev bo pokrivala vsa področja poslovne inteligence, vključno z orodji za prenos podatkov v podatkovno skladišče, čiščenjem podatkov, podatkovnim strežnikom in orodji za končne uporabnike.

Podatkovni strežnik bo na voljo v treh oblikah, že poznanih SASovih podatkovnih množicah, mnogorazsežnostnem strežniku in po novem tudi v relacijskem podatkovnem strežniku. Med podatkovnim strežnikom in orodji za končne uporabnike bo nov metapodatkovni strežnik, zasnovan po standardu CWM (Common Warehouse Metamodel), podpiral pa bo še nekaj drugih standardov za povezavo metapodatkov z izdelki drugih izdelovalcev. Izdelek za prenos podatkov v podatkovno skladišče bo z nekaterimi izboljšavami deloval mnogo hitreje in učinkovitejše.

Orodja za končne uporabnike bodo na voljo v več izvedbah, tako da bodo lahko pokrila potrebe prav vseh uporabnikov v podjetju. Na voljo bo običajno orodje za poročanje, spletno orodje za poročanje, tanki odjemalec za pregled poročil v spletu, dodatek za Microsoft Office in uporabniški vmesnik za upravljanje metapodatkov in razvoj spletnih rešitev. Vsa orodja bodo, kakor že doslej, povezana preko SASovih spletnih dveri.

http://www.sas.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji