Objavljeno: 29.4.2003

SAS nadaljuje z dobrim poslovanjem

Eden od vodilnih ponudnikov programov za poslovno inteligenco, družba SAS, je že 26. leto zapored zabeležila rast prihodkov. V letu 2002 so ustvarili 1,18 milijarde dolarjev prihodkov, kar je bilo 4,4 odstotka več kot v letu 2001. Ob tem so povečali število zaposlenih za 6 odstotkov, v razvoj in raziskave pa so vložili četrtino prihodka. Rast prihodkov so zabeležili povsod po svetu, večino prihodka pa so ustvarili v obeh Amerikah (49%) in območju EMEA (42%), ostalo pa v azijsko-pacifiški regiji. Po sektorjih so največjo rast ustvarili pri ponudnikih finančnih storitev in bankah (25%), 7% pa v zavarovalništvu.

V letu 2002 je bil trg poslovne inteligence eden redkih, ki je rasel. SAS je dobro posloval na področju CRM, kjer je ustvaril 200 milijonov prihodkov. Še boljši je bil v sektorju analitičnih paketov z 293 milijoni dolarjev. Na finančnem področju je SAS uspeval s programi za podatkovno rudarjenje (data mining) za odkrivanje poneverb in drugimi paketi za finančno transparentno poslovanje.

SAS je lani predstavil že deveto različico platforme za poslovno inteligenco, prevzel pa je tudi dve podjetji - ABC Technologies in Verbind. Prvo deluje na področju financ, druga pa razvija tehnologijo za spremljanje potrošniškega obnašanja. V letu 2003 bodo nadaljevali z razvojem programov CRM, okrepili pa bodo tudi delovanje na področju oskrbnih verig, ki so ga prvič predstavili v februarju.

http://www.sas.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji