Objavljeno: 26.2.2003

Še ena izplejanka Mozille

Epiphany, božje razodetje in tudi angleško ime za praznik svetih treh kraljev, bo ime še ene različice brskalnika Mozilla, katerega cilj je narediti čim bolj preprost brskalnik, ki bo zaradi lahko bolj uporaben in tudi deloval hitreje.

Podoben projekt je v okviru MozDeva nastajal že dalj časa pod imenom Galeon, nekateri razvijalci v tem projektu, vključno z Marcom Grittijem, nadzornikom projekta, pa so od Galeona odstopili, saj so ugotovili, da se tudi ta brskalnik razvija po isti poti kot Microsoftov Internet Explorer in Mozilla - torej v vedno večje število nepotrebnih lastnosti.

Razvijalci Epiphanyja se sicer zavedajo, da jim ne preostane ravno veliko potencialno število uporabnikov, a so mnenja, da tak brskalnik mora obstajati, vzor pa jim je tudi Applov Safari, ki ga odlikuje visoka hitrost prikaza spletnih strani. Kot so razložili, so njihova ciljna skupina tisti uporabniki, ki iz načelnih vzrokov nočejo uporabljati Microsoftovih izdelkov, a se jim hkrati zdi Mozilla preveč napihnjena, za Opero pa niso pripravljeni plačati.

http://www.mozdev.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji