Objavljeno: 3.7.2003

Še ena odredba glede jave v Windowsih

Prizivno sodišče v ZDA je odredilo Microsoftu, da mora ponovno vključevati svoj navidezni javanski stroj v operacijskem sistemu Windows in ga ne sme več zgolj ponujati preko spleta kot doslej. Sodišče je prav tako odredilo, da Microsoft ni zavezan k vključevanju Sunovega javanskega stroja v Windowsih, kar je pred nekaj meseci odredilo prvotno okrajno sodišče.

Prizivno sodišče je razsodilo, da je Microsoft sicer kršil pogodbo s Sunom glede vključevanja navideznega javanskega stroja v operacijskem sistemu, saj Microsoftova rešitev ni bila združljiva z aktualnimi različicami jave, vendar pa zaradi tega ni obvezen uporabljati Sunove rešitve. Glede tega so upoštevali argument Microsoftove strani, da večpredstavna predvajalnika RealOne in Apple Quicktime prav tako nista del Windowsov, sta pa ti dve podjetji dosegli dogovore z več proizvajalci računalnikov, ki naknadno namestijo njune programe v računalnike.

To je že četrta razsodba v procesih glede vključevanja jave v Windowse, ki jih je sprožil Sun leta 2001, ko so ugotovili, da Microsoftov navidezni javanski stroj, vključen v Windowsih ne ustreza vsem specifikacijam jave, predvsem novejšim lastnostim, ter da to pomeni kršitev pogodbe o uporabi jave, ki jo je Microsoft sklenil s Sunom.

http://www.sun.com

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji