Objavljeno: 22.7.2002

Se obeta ponovitev lanskega leta, ali povečana prodaja računalnikov?

Podjetje IDC je izdalo poročilo v katerem so napovedali višje ocene prodaje osebnih računalnikov za leto 2002. Le nekaj dni pred IDC-jem je svojo študijo objavila investicijska banka Credit Suisse First Boston, ki je napovedala, da bo prodaja osebnih računalnikov enaka lanski.

Pri IDC napovedujejo, da se bo prodaja povečala za 4,7 odstotka v primerjavi z 2001, na nekaj manj kot 140 milijonov prodanih računalnikov. Do teh zaključkov so prišli z ugotovitvami, da je v prvem četrtletju prodaja osebnih računalnikov presegla napovedi po vseh regijah razen na Japonskem. Poleg tega pričakujejo, da bodo v drugi polovici leta računalnike pričela bolj masovno kupovati večja podjetja, kar bo še dodatno povečalo rast prodaje.

Med tem pa so pri Credit Suisse First Boston precej skeptični glede drugega četrtletja, saj ocenjujejo, da bo zabeležen padec prodaje za kar 7 odstotkov v primerjavi z letom poprej. Skupaj s povečano prodajo v prvem četrtletju in splošno stagnacijo v večini drugega polletja, naj bi prodaja osebnih računalnikov dosegla količine iz leta 2001.

http://www.idc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji