Objavljeno: 10.6.2005

Seagate z množico novih diskov

Seagate je predstavil kar deset novosti na področju magnetnih diskov, med katerimi mnoge predstavljajo prve tovrstne izdelke na trgu. Med njimi sta 3,5-palčna modela Barracuda 7200.9 in DB35, ki nudita 500 GB podatke, prvi se ponaša še z vmesnikom SATA II, ki omogoča prenos podatkov s hitrostjo do 3 GB/s, drugi pa je narejen specifično za rabo v izdelkih zabavne elektronike. Za slednjo kategorijo naprav je namenjena tudi družina 2,5-palčnih diskov LD25, posebnež pa je disk FE25, ki je sploh prvi, ki je narejen posebej za rabo v zabavni elektroniki za avtomobile in druga ekstremna okolja.

Segate DB35 nudi 500 GB podatkov za izdelke zabavne elektronike.

Seagate FE25 je prvi disk narejene za rabo v avtomobilih.

Nič manj ni novosti na področju diskov za prenosne računalnike. Nova družina 2,5-palčnih diskov Momentus 5400.3 je prva, ki uporablja pred časom predstavljeno tehnologijo navpičnega zapisovanja bitov. Z novim sistemom so dosegli, da lahko na tovrstni disk shranimo do 160 GB podatkov, kar je največ med diski te velikosti doslej. Zelo zanimiv je tudi nov disk za prenosne naprave Momentus FDE, ki ima vgrajeno strojno podporo za šifriranje podatkov. V primeru, da je naprava s takim diskom ukradena, tatovi ne morejo priti do podatkov, saj so ti zaščiteni. Rešitev, ki je neodvisna od operacijskega sistema, predvideva uporabo sistema za avtentikacijo, ki sega od gesla do bralnika biometričnih podatkov, vendar Seagate to prepušča proizvajalcem samih naprav (prenosnikov).

Seagate Momentus 5400.3 prinaša navpičen način zapisovanja in 160 GB podatkov za prenosnike.

Seagate Momentus FDE je prvi disk z vgrajeno strojno podporo za šifriranje podatkov.

Pomembna novost je tudi nov disk Seagate ST1, ki uporablja plošče premera enega palca in je izdelan v izvedbi kartice Compact Flash, s čimer je namenjen zlasti rabi v digitalnih fotoaparatih, predvajalnikih MP3 in drugih mobilnih napravah. Omeniti velja še nove zunanje diske, ki so na voljo v različnih zmogljivostih, podpirajo pa tudi vmesnik Firewire 800 (IEEE 1394b), ki omogočajo prenos do računalnika s prepustnostjo do 800 Mb/s.

Seagate ST1 nudi 8 GB prostora za uporabnike digitalnih fotoaparatov.

http://www.seagate.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji