Objavljeno: 3.4.2010

SEIKO ura z aktivno matriko iz e-črnila

Podjetje SEIKO že od leta 2005 predstavlja potenciale, ki jih ima tehnologija e-črnila. Japonski urar pa je tokrat šel še korak dlje, saj mu je uspelo v zapestno uro vgraditi t. i. zaslon iz e-črnila in z aktivno matriko, izdelek pa temu primerno poimenovati "Future Now" EPD.

Zapestna ura "Future Now" EPD namreč odpravlja največje pomanjkljivosti predhodnic, katerih zasloni so bili berljivi zgolj ob neposrednem pogledu nanje, pod različnimi koti pa pač ne. Z aktivno matriko so inženirji dosegli, da je berljivost zaslona praktično enaka ali celo boljša od tiste, ki jo ponujajo zasloni na tekoče kristale, saj je pisavo na zaslonu moč prebrati tudi pod kotom 180 stopinj.

V resno črno barvno kombinacijo odeta ura lahko prikazuje štiri sivinske odtenke, zaslon pa premore 80.000 točk. Kot pravijo inženirji, je njegova ločljivost primerljiva s kakovostjo tiska 300 dpi. Ker gre za drugo generacijo tovrstnih ur, so pri SEIKU naredili velik napredek tudi na področju porabe energije, saj nova ura porabi vsega stotino energije kot jo sicer porabi primerljiva površina sodobnega e-bralnika knjig.

www.seikowatches.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji