Objavljeno: 26.3.2002

Serial ATA II

Manj kot šest mesecev po predstavitvi specifikacije Serial ATA (in kljub temu, da izdelkov na temelju te specifikacije še nekaj mesecev ne bo na spregled) se podporniki tehnologije že dogovarjajo o nadgradnji - Serial ATA II.

Oblikovanje specifikacije Serial ATA II bo potekalo v dveh fazah. V prvi fazi bodo originalni specifikaciji Serial ATA dodali zmogljivosti, ki bodo pomembne za strežnike in za pomnilniške sisteme. Delo naj bi bilo končano v drugi polovici letošnjega leta, sami izdelki pa naj bi luč sveta ugledali leta 2003. V drugi fazi se bo povečala hitrost prenosa podatkov(od 150 MB/s na 300 MB/s), časovni cilj za to fazo pa je še leto kasneje. Kljub hitremu razvoju pa standarda ne bodo izdelovali tako, da bi to ogrozilo položaj še prihajajočega standarda Serial Attached SCSI, ki bo namenjen zmogljivim strežnikom.

Zaporedni vmesnik Serial ATA bo že letos začel nadomeščati danes običajne vzporedne povezave ATA/100 in ATA/133, ki jih uporabljamo za povezovanje diskov in enot za optične nosilce.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji