Objavljeno: 16.8.2007

Service Pack 1 za Microsoft Exchange Server 2007

Microsoft je objavil javni predogled prvega kompleta popravkov za poštni strežnik Exchange Server 2007. Med popravki so tako spremembe, ki omogočajo večjo združljivost in bolj stabilno delovanje, kot nekatere funkcijske novosti, ki jih doslej Exchange ni imel. Odpravili so denimo težave, ki so preprečevale pravilno delovanje konzole za upravljanje strežnika pod operacijskimi sistemi Windows Vista in Windows Server 2008. Popravki obenem omogočajo, da lahko strežnike Exchange upravljamo na daljavo.

Ena najbolj pomembnih novosti je brez dvoma funkcija "standby continuous replication", ki omogoča sinhronizacijo v realnem času z drugim strežnikom, ki pa ni aktiven. V primeru izpada primarnega strežnika lahko ta rezervni strežnik prevzame njegovo vlogo, saj so najbolj ažurni podatki vselej na njemu. Doslej je bilo potrebno v večini primerov poseči po varnostnih kopijah in postopku povrnitve podatkov, kar pa je časovno zamudno opravilo.

Med pomembnimi novostmi je tesnejša povezava s strežnikom Office Communications Server 2007 in odjemalcem Office Communicator 2007, zlasti na področju internetne telefonije. Glasovno pošto, ki se nalaga v strežnik Exchnage bo tako mogoče z enim klikom odpreti tudi v odjemalcu Office Communicator, glasovno pošto in fakse pa bo mogoče pregledovati tudi v paketu Outlook.

Izboljšav je bil deležen tudi modul Exchange ActiveSync, ki omogoča povezavo poštnega strežnika z mobilnimi napravami. Tu so razširili nabor politik za avtentikacijo, šifriranje in sinhronizacijo pošte. Skladno s prihodom kompleta popravkov za Exchange bodo konec leta objavili tudi komplet popravkov za varnostni izdelek Forefront, ki se tesneje povezuje s poštnim strežnikom. Končna različica kompleta popravkov in razširitev bo na voljo konec letošnjega leta.

http://www.microsoft.com/exchange

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji