Objavljeno: 30.11.2010

Šesta Googlova Zemlja

Google nadaljuje s svojo tradicijo hitrih nadgradenj svojih ključnih programov in storitev, tokrat pa je prišla na vrsto že šesta različica priljubljenega elektronskega globusa Google Earth. V novi različici je največja novost bistveno bolje integrirana in precej bolj razširjena možnost ogleda posameznih krajev na uličnem nivoju (StreetView).

Novost je predvsem nova ikona, možicelj Pegman, ki se pojavi poleg orodij za navigacijo in zumiranje, če pa ga odvlečemo na eno izmed ulic označenih z modro barvo pri ogledu satelitskih posnetkov, se takoj preselimo na ulični pogled, kjer tokrat lahko uporabimo že znane tehnike premikanja z miško, vključno s premikanjem po ulici z vrtenjem po mišikinem kolescu. Če pa pritisnemo tipko za izhod, se zopet vrnemo na satelitski pogled okolice.

Druga novost so 3D prikazi dreves v marsikaterih mestih predstavljenih v programu. Nova zmožnost odlično dopolnjuje 3D makete na številnih mestih na zemlji, s čimer daje uporabnikom še bolj realističen pogled na okolico. Za zdaj so s tovrstnimi drevesnimi maketami opremili večja mesta, uporabnike pa pozivajo, da "posejejo" nova 3D drevesa tudi v svojih krajih.

Nazadnje so še izboljšali zgodovinski pogled na posamezne predele in zemljevide. Če se pri brskanju približamo območju, kjer so na voljo zgodovinski posnetki, se nam na dnu oknu prikaže letnica najstarejšega zapisa, ki je na voljo. Če kliknemo nanj, lahko vidimo različne posnetek na časovni osi. Na ta način je mogoče precej lažje priti do informacij iz bogate zbirke posnetkov, ki jih nudi Google.

http://www.google.com/earth

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji