Objavljeno: 9.9.2011

Sharp prvi z 8K4K zaslonom

V časih, ko televizorji z visoko ločljivostjo postajajo nekaj povsem običajnega, se na daljnem Japonskem že spogledujejo s še višjo ločljivostjo. V preteklih mesecih smo videli kar nekaj prototipov s tako imenovano ločljivostjo 4K2K (4.096 x 2.160 pik), japonski Sharp pa je javnost zdaj presenetil s prvim 85-palčnim zaslonom, ki zmore še bistveno več kot to - ločljivost kar 7.680 x 4.320 pik.

To pomeni, da ima tovrstni zaslon približno 33 milijonov pik, kar je za vsaj en vrednostni razred več od približno dveh milijonov, kolikor imajo današnji televizorji Full HD. Očividci pričajo, da sta ostrina slike in ločljivost tolikšna, da je po videzu že težko ločiti resnične predmete okoli televizorja od slike na zaslonu.

Sharp je za demonstracijo tehnologije razvil posebno kamero, ki pa jo še ne želijo razkriti javnosti. Prav tako so za hrambo tovrstnih gibljivih posnetkov razvili lasten zapis in pomnilniški sistem. Skrivnosti so upravičene, če upoštevamo, da po sedanjih predvidevanjih televizijskega signala s tovrstno tehnologijo najbrž ne bomo dočakali pred letom 2020.

http://www.sharp.co.jp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji