Objavljeno: 23.3.2006

Si.mobil prvič s čistim dobičkom

Si.mobil je lansko poslovno leto prvič zaključil s čistim dobičkom, ki je znašal 10 milijonov evrov. Prihodke so v primerjavi z letom 2004 povečali za 14,8 % in presegli 100 milijonov evrov, za 12,5 % pa so povečali tudi povprečni mesečni prihodek na uporabnika, ki zdaj znaša 16,9 evra. S 259.560 uporabniki ob zaključku leta od katerih je 49 % naročnikov si lastijo 22,7-odstotni tržni delež.

»Vse to smo dosegli z lastnimi silami, saj v letu 2005 še ni bilo občutiti resnih intervencij regulatorja,« je povedal predsednik uprave Si.mobila Zoran Thaler in tako znova izrabil priložnost in opozoril na nezadostno aktivnost APEK-a. Kot primer je navedel uvajanje navideznih operaterjev še preden se je vzpostavila infrastrukturna konkurenca.

Glede investicije v EDGE, ki naj bi znašala okoli 15 milijonov evrov, je član uprave Andreas Maierhofer zatrdil, da se je že povrnila in je bila hkrati pomemben dejavnik za pridobivanje poslovnih uporabnikov.

Thaler je tudi komentiral govorice in namigovanja, ki se pojavljajo v nekaterih medijih, da naj bi bil Si.mobil že precej daleč v pogovorih za prevzem opreme in uporabnikov Vege. Številke, ki se pojavljajo je označil kot čisto špekulacijo in dodal, da bi o taki ponudbi resno razmislili, če bi se pojavila. Do zdaj naj bi take ponudbe ne prejeli.

Glede lastniške strukture podjetja v katerem imata manjšinski delež še Iskratel (5,462 %) in Medaljon (2,350 %), je Thaler napovedal, da bo večinski lastnik mobilkom Austria (92,188 %) odkupil ta deleža v sredini letošnjega leta in tako postal 100 % lastnik družbe.

Zoran Thaler, predsednik uprave, in Andreas Maierhofer, član uprave

http://www.simobil.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji