Objavljeno: 19.4.2006

Si.mobil s prenovljeno ponudbo za BlackBerry

Si.mobil - Vodafone je predstavil prenovljeno ponudbo za poslovne uporabnike, ki vključuje nov pametni telefon BlackBerry 8700v in možnost uporabe BlackBerry Connect na Nokii 9300.

Uvodoma je član uprave Si.mobila Andreas Maierhofer predstavil Si.mobilov položaj na trgu poslovnih uporabnikov, kjer z 22 tisoč uporabniki zasedajo le 10 odstotni tržni delež. To je po njihovih ocenah predvsem posledica pomanjkanja regulacije na trgu, vendar pripravljajo spremembe. Za letos načrtujejo rast števila poslovnih uporabnikov 15-20 odstotkov, hkrati pa se bodo še naprej zavzemali za večjo regulacijo na trgu, predvsem na področju prenosljivosti številk. Kot je poudaril Maierhofer, je Si.mobilova odločitev za označevanje prenesene številke v drugo omrežje s piskom pri uporabnikih veliko bolje sprejeta kot Mobitelova za označevanje s štiri sekundnim obvestilom ob vsakem klicu.

Osrednja točka prenovljene poslovne ponudbe je bila predstavitev naprave BlackBerry 8700v, prvega BlackBerryja, ki ga poganja Intelov procesor XScale in ki podpira napredna mobilna omrežja, pri Si.mobilu predstavljen model seveda EDGE. Naprava je poslovnim naročnikom na voljo za 50.000 tolarjev ob podpisu dveletne pogodbe in naročnini na paket BlackBerry iz Vodafona, ki znaša 5000 tolarjev. Storitev in naprave BlackBerry ter podjetje Research In Motion je podrobneje predstavil njihov direktor za komercialna razmerja Jens-Uwe Theumer, ki je opisal razvoj tega inovativnega kanadskega podjetja in njihove nadaljnje načrte. Trenutno ima RIM 22 milijonov uporabnikov, od tega jih je v zadnjem četrtletju dodal 625 tisoč, po vsem svetu pa je trenutno nameščenih preko 60 tisoč strežnikov BlackBerry Enterprise Server. Theumer se je posebej osredotočil na partnerstva z drugimi proizvajalci mobilnih naprav, ki so z lanskim letom pričeli ponujati pametne telefone s podporo za storitev BlackBerry. Tako je Si.mobil že pričel ponujati Nokio 9300, ki v sklopu ponudbe BlackBerry stane 60.000 tolarjev ob podpisu dveletne naročniške pogodbe in njeno izboljšavo Nokio 9300i, ki stane 100.000 tolarjev, a ponuja tudi podporo za EDGE ter WLAN. Napovedali so tudi skorajšnjo podporo za Siemens SK65, kmalu pa bo BlackBerry na voljo tudi na drugih napravah. Za uporabnike, ki pogosto potujejo v tujino je Si.mobil ponudil tudi BlackBerry za tujino, ki za 5000 tolarjev vključuje prenos 2 MB podatkov v partnerskih omrežjih.

Poleg prenovljene ponudbe za BlackBerry je Si.mobil predstavil tudi storitev e-računov, ki so poslovnim uporabnikom že na voljo, v nekaj mesecih pa bodo to storitev omogočili tudi ostalim uporabnikom.

BlackBerry 8700v poganja procesor Intel XScale in podpira EDGE.

Nokia 9300i podpira tudi WLAN 802.11g

www.simobil.si

www.rim.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji