Objavljeno: 4.7.2007

Si.mobil uvaja evrotarifo

Družba Si.mobil bo v skladu z novo evropsko regulativo na področju telekomunikacij uveljavila novo evropsko tarifo za gostovanje v državah članicah Evropske unije, ki bo veljala tako za odhodne kot za dohodne klice, na voljo pa bo od 29. julija 2007. Vsi naročniki se lahko za novo evrotarifo odločijo in posredujejo zahtevo že danes, vklopili pa jim jo bodo najkasneje v roku enega meseca. Vsi tisti, ki nimajo izbrane posebne tarife ali jim ne pripadajo posebne ugodnosti in se za tarifo ne bodo sami odločili predhodno, bo Si.mobil - Vodafone evropsko tarifo samodejno vklopil 29. septembra 2007. Predplačnikom, ki ne morejo izbrati posebnih tarif (naročniška razmerja) za klicanje v tujini, bodo novo evrotarifo vključili že konec julija.

Evropski parlament je konec maja podprl uredbo Evropske unije, ki bo občutno znižala cene za uporabo mobilnih telefonov v tujini. Te zgornje meje cen (ki se jim reče tudi "evrotarifa") se bodo dodatno znižale leta 2008 in 2009. Najvišja tarifa za odhodne klice v okviru gostovanja bo sprva tako 49 centov brez DDV, za prihodne pa 24 centov brez DDV.

Evropska komisijaje je že julija lani predlagala Uredbo EU, ki bi znižala cene mobilnega gostovanja v Evropski uniji do 70 % kot sredstvo za dopolnitev notranjega trga.

http://www.simobil.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji