Objavljeno: 23.3.2006

Siemens z novimi telefoni Gigaset

Podjetje Siemens je po prodaji oddelka za mobilne telefone tajvanskemu podjetju Benq reorganiziralo delo znotraj poslovne skupine Siemens Communications, na tiskovni konferenci pa so predstavili cilje in vizijo oddelka v prihodnje. Hkrati so pokazali tudi nekatere nove izdelke, ki jih podjetje ponuja, predvsem nove brezvrvične aparate Gigaset.

Oddelek za telekomunikacije se bo v prihodnje usmeril predvsem na trg poslovnih uporabnikov in operaterjev, kljub temu pa s svojimi izdelki in storitvami ne bodo zanemarili zasebnih uporabnikov. Novi izdelki Gigaset sledijo trenutnim trendom, ki nakazujejo združitev navadne in IP telefonije v eni napravi. Siemensovi telefoni tako omogočajo, da z njim kličemo v analogno ali digitalno omrežje, obenem pa podpirajo IP telefonijo po protokolu SIP, pri čemer je bazna postaja povezana neposredno v omrežje, tako da za telefoniranje ne potrebujemo prižganega računalnika.

Priljubljenost programa za IP telefonijo Skype bodo izkoristili tudi pri Siemensu. USB DECT vmesnik M34 USB omogoča, za z DECT telefonom kličemo in sprejemamo klice tudi iz omrežja Skype. Pri tem je prehod iz navadne v Skype telefonijo za uporabnika skoraj neviden – način dela je enak, za pravilno obdelavo klicev pa poskrbita bazna postaja telefona in programska oprema na računalniku z USB vmesnikom.

http://www.siemens.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji