Objavljeno: 1.7.2002

Sigmin strojni dekoder MPEG-4

Podjetje Sigma Designs je bilo pred leti prvo, ki je ponudilo strojni odkodirnik filmov DVD oziroma datotek MPEG-2. Z leti so procesorji računalnikov postali dovolj hitri, da dekodiranje zmorejo sami, zato Sigma poizkuša znova - z dekoderjem za zapis MPEG-4. EM8500 je rešitev na enem samem čipu, ki omogoča strojno dekodiranje posnetkov MPEG-4 v polni ločljivosti PAL, hkrati pa obvladuje tudi starejše zapise MPEG-1 in MPEG-2, nenazadnje pa tudi zvočne stiskalne sheme MPEG Layer 1, 2 in 3 (MP3) ter WMA. Podprto je tudi dekodiranje zvoka v zapisu Dolby Digital.

Čeprav se datoteke MPEG-4 (med njimi tudi filmi DivX) danes predvajajo tudi popolnoma programsko, to drži le za nižje ločljivosti in ne za polno ločljivost PAL, za kar so procesorji računalnikov za to še prešibki. Uporabnikom PC bo tako na voljo razširitvena kartica REALmagic Xcard, medtem ko Sigma s samim čipom računa tudi na izdelovalce predvajalnikov DVD. Na voljo je namreč referenčni komplet DVD predvajalnika prihodnosti - DVD-8500.

Možnost DVDjev z kodekom MPEG-4 namesto

MPEG-2 bo obravnavana tudi na DVD forumu, saj lahko ponudi še boljšo kakovost ob isti dolžini filmov, ali pa možnost daljših filmov ob današnji kakovosti.

http://www.sigmadesigns.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji