Objavljeno: 18.2.2004

Simobil bolj agresivno s podatkovnimi storitvami

Simobil je pričel v Sloveniji tržiti kartico Vodafone Mobile Connect Card, kartico tipa PC Card, ki omogoča povezavo v internet preko omrežja GPRS. Ob sklenitvi naročniškega razmerja za dve leti je potrebno za kartico odšteti 10 tisoč tolarjev, pri čemer mesečna naročnina znaša 5000 tolarjev, v kar je všteto tudi 100 MB prenesenih podatkov, nadaljnji pa se obračunavajo po nizki tarifi 0,1 tolarja po KB.

Skupaj s to ponudbo so predstavili tudi nov cenik za prenos podatkov pri gostovanju v tujih omrežjih, ki prinaša znatno nižje cene. Nižje cene GPRS gostovanja veljajo pri vseh partnerjih razen turškem Turkcellu, kjer so po novem višje za več kot 60 odstotkov. So pa zato več kot polovico cenejši pri operaterjih v skupini Mobilkom in v povprečju okrog 40 odstotkov pri ostalih operaterjih skupine Vodafone.

Tretja novost pri prenosu podatkov v njihovem omrežju pa so višje hitrosti prenosa preko GPRS, saj so ob nadgradnji omrežja na tehnologijo EDGE nadgradili tudi osnovno omrežje, ki sedaj omogoča polno izrabo naprav z GPRS razredom 10, torej hitrosti prenosa do 85 Kb/s v smeri proti uporabniku in 47 Kb/s v smeri od uporabnika.

http://www.simobil.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji