Objavljeno: 30.3.2007

Simona Kogovšek je CIO leta

Simona Kogovšek, izvršna direktorica sektorja informacijske tehnologije v Abanki Vipi, je prejela nagrado CIO leta, ki nagrajuje izjemne dosežke na področju informacijskih tehnologij. Z izpostavljanjem dosežkov slovenskih IT-vodij nagrada krepi pomen in vlogo informacijskih tehnologij v gospodarskih družbah ter prispeva k ugledu IT-panoge in k uspešnosti slovenskega gospodarstva. Nagrado je na slavnostni prireditvi podelil dr. Žiga Turk, minister za razvoj.

Programski svet CIO konference, ki podeljuje nagrado CIO leta, je Kogovškovo imenoval za najuspešnejšo vodjo informatike, ki je v preteklem letu s svojim delom in rezultati sektorja, za katerega je odgovorna, največ prispevala k uspešnemu prehodu na novo denarno valuto ter posledično k večji konkurenčnosti in uspešnosti banke. Sektor informacijske tehnologije v Abanki Vipi je pod vodstvom Simone Kogovšek uspešno nudil tehnično in tehnološko podporo v smislu nadgradnje programske opreme, podporo pri optimizaciji postopkov dela in pri odpravljanju spremljajočih težav, obenem pa je pripravil celoten scenarij prehoda na evro za vse informacijske sisteme v banki.

Simona Kogovšek je v Abanki Vipi odgovorna za celotno delovanje informacijskega sistema banke ter za tehnološke postopke in razvoj novih metodologij in programske podpore. Sem sodi tudi administracija podatkovne baze Oracle, vzdrževanje IBM-ovega sistema in pripadajočih programskih aplikacij, razvoj nove programske podpore, uvajanje novih programskih jezikov, pravil in določil. Poleg tega aktivno sodeluje z upravo banke, ji svetuje pri postavitvi ciljev z naslova informacijskih tehnologij ter inovativnih rešitev, ki pripomorejo k večji in učinkovitejši poslovni podobi banke.

http://www.cio.si/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji